Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/xskk/domains/studio-xs.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/xskk/domains/studio-xs.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/xskk/domains/studio-xs.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684 Green Towers Patio, Wrocław – Studio-xs.pl

Green Towers Patio, Wrocław

usługi

Green Towers Patio, Wrocław

Green Towers Patio, Wrocław

Projekt koncepcyjny (przetargowy) dot. rewitalizacji patio pomiędzy dwoma budynkami biurowymi Green Towers.

Ze względu na to, że plac patio jest obecnie „płaski” proponuje się wprowadzenie elementów wertykalnych, jak: wysokich donic z roślinami (bylinami, trawami i krzewami), donic z drzewami oraz rabat ponad poziomem chodnika. Wzbogaci to przestrzeń i sprawi, że nie będzie ona monotonna, a także pozwoli na wprowadzenie różnorodnych roślin, które ożywią miejsce. Strefę patio projektuje się jako strefę reprezentacyjną. Mała architektura wykorzystana na patio to: istniejące ławki betonowe, proponowane niskie słupki oświetleniowe LED w kolorze grafitowym, betonowe donice oraz murki oporowe pod rabaty. W miejscu atrium proponuje się stworzenie strefy wypoczynku dla pracowników biurowców oraz miejsca dla gości bistro. W związku z tym projektuje się rabatę z zielenią oddzielającą strefę bistro od strefy wypoczynku z leżakami stałymi. Do stropu kładki montuje się 4 hamaki brazylijskie lub fotele wiszące, jako miejsce relaksu. W atrium projektuje się zwiększenie ilości zieleni- wprowadzenie rabaty z drzewem przy leżakach, odpowiednio dobrane pnącza na ścianie zachodniej atrium, drzewo w donicy przy hamakach. Wykorzystanie drewnianych leżaków, hamaków oraz drewnianych stolików i krzeseł bistro sprawi, że przestrzeń stanie się bardziej naturalna w kontraście do szaro-betonowego otoczenia. Wprowadzenie różnorodnej wielobarwnej roślinności pozwoli na realny wypoczynek.

Realizacja: 2019r.

Powierzchnia użytkowa: ~1500m2

Projekt zieleni: Katarzyna Kuczyńska, Arnika Ogrody